Tuesday, 5 February 2013

Gambar Ular Terbesar Di Dunia Telan Orang !!!!

Woops ! Inilah dia ular terbesar di dunia !! Lihatlah rupa sebenar ruang rahang ular terbesar di dunia aka. anaconda !! Ade beran ke, nak buat main dengan haiwan merbahaya ni ? Ular yang besar macam ni ada ke kat Malaysia ? Setahu aku...yang aku pergi zoo tu, ular kecik-kecik ade la...yang macam anaconda takde pulak ! Gile seram okay...anaconda ni makan orang tau ! Nasib baiklah dia takde kat kawasan rumah aku ni...gulp !

Koleksi gambar gambar ular terbesar di dunia !

 Baca lagi...


Gambar mulut ular terbesar di dunia !
Rahang mulut ular terbesar di dunia boleh telan manusia !Tajam nye gigi dia weh !!
The biggest snake in the world !

Gambar ular terbesar di dunia terperangkap kat dawai !! padan muka kauu !

Zoom in secara dekat !! Tapi yang di takde gigi tajam pulak !

Ular terbesar di dunia !! Mulut ular terbesar !!


Kes pertama : Gambar ular terbesar di dunia telan orang!
Ular terbesar di dunia dijumpai gemuk gedempul !!

Operasi mengerat perut ular terbesar di dunia !!

Mayat manusia malang yang mati ditelan ular terbesar di dunia !




Kes kedua : Gambar ular terbesar di dunia telan orang !
Ular terbesar di dunia diangkut dalam trak !!

Ular terbesar di dunia dijumpai membelit manusia sehingga mati !!


Okay, jom kita baca sedikit fakta tentang ular terbesar di dunia ! Seronok baca fakta tentang ular ni ;)
  • Ular boleh tahan tak makan berbulan-bulan ada yang sampai enam bulan tak makan pun takpe, tak mati pun 
  • Walaupun tak makan berbulan-bulan, ular tetap membesar dan memanjang. Ia kurangkan metabolisme dalam badannya untuk kekal hidup
  • Ular akan makan anak-anak dia yang dia rasa takde potensi untuk hidup. Tak pun, dia makan anak dia sendiri sebab nak kan energi untuk terus hidup
  • Ular yang hidup kat pokok pokok boleh terbang !! Bila die nak terbang je, dia buat badan dia bentuk S untuk stabilkan diri, tapi kena ambil jarak jauh sikit kalau nak terbang takut jatuh dari pokok plak

1 comment:

  1. Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...


    Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage. Baca selanjutnya...


    Telefon pintar berteknologi Android kini turut sama 'berperang' di medan peperangan untuk membantu tentera dengan mengenal pasti lokasi laluan & pasukan yang lain serta membantu membina taktikal sistem pertahanan pasukan. Pihak tentera Amerika Syarikat telah melancarkan versi terbaru prototaip yang diberi nama Army Software Marketplace iaitu sebuah laman web yang menyediakan muat turun aplikasi perisian bagi peranti yang telah disahkan di dalam rangkaian tentera. Baca selanjutnya...


    Pengasas Blackberry hilang jawatan kerana para pelabur. Jawatan Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) yang disandang bersama oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie kini terpaksa akur dengan tekanan dari para pelabur syarikat mereka untuk melepaskan jawatan mereka. Walaupun mereka berdua bersama sama adalah pengasas bersusah payah membangunkan syarikat ini pada awalnya tetapi mereka terpaksa melepaskan jawatan tersebut kepada Thorsten Heins. Keputusan itu sekali gus menamatkan perkongsian kepimpinan selama dua dekad oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie yang juga pengasas syarikat telekomunikasi itu selepas bergelut untuk bersaing dengan Apple dan Google.
    Baca selanjutnya...

    ReplyDelete